Milou

Milou min bästa vän.

På hösten 1998 flyttade Milou till Åland. Även om Milou var en lugn valp, yngling och vuxen hund så hittade han på en hel del hyss. Han var en ”donare” och fixare som i det tysta fick saker att hända.  Bland annat lyckades han hoppa från ett trimbord hos sin uppfödare i Sala rakt ut genom fönstret, detta när han hörde sin mattes röst ute på gården. Han klättrade upp på min hyresvärlds tak och satte sig bredvid skorstenen,  där han hade en bra överblick över Mariehamn. Taket sluttade ner på vår balkong.

Milou var en vacker kille som inte tyckte om utställningar, efter att han blivit C.I.B fick han gå i pension.

Han älskade människor men hade svårt att umgås med andra hundar.

Senare delen av hans liv överskuggades av sjukdom. 2003 drabbades han av en massiv tarminfektion, som ingen riktigt visste orsaken till. Han kunde leva ett någorlunda normalt liv efter detta med hjälp av specialdiet och daglig medicinering. Hans immunförsvar hämtade sig aldrigt riktigt.  Åkommor som för ”normala” friska hundar inte är så farliga blev alltid dramatiska med Milou, en lindrig diarré slutade nästan alltid med veterinär vård. Trots att han blev utsatt för alla tänkbara provtagningar och behandlingar tappade han aldrig sin tilltro till människor.

Eftersom tiden med Milou innebar en hel del kamp mot sjukdom och andra olustigheter så blev banden till ”Mille Lille” otroligt starka. Den marsdag 2008 när hans veterinär berättade att han drabbats av cancer och jag insåg att det var slut, är den värsta dagen i mitt liv.

Tack Milou för att du fanns och för att tiden med dig lärde mig vilka som verkligen är mina vänner och vilka jag kan leva utan. Jag kommer aldrig att sluta sakna dig.

Maria

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s